shadow

אף על פי ששמה אינו מוכר לרבים, קבוצת בתי הזקיק לנפט מחזיקה בכוח משמעותי בישראל. אומנם כולנו מכירים את אותן "לבניות" בחיפה וכולנו יודעים שאלה הם בתי הזיקוק, אך לא כולנו מכירים גם את שמה הרשמי של הקבוצה: קבצת בזן. מגוון המוצרים והתשתיות החיוניים לחיי היומיום, מדרכים ועד כיסאות, אריזות מזון, תרופות, ביגוד וקוסמטיקה, נובעים במידה רבה מתפוקת החברה הזו. אם חשבתם לרגע שמדובר על חברה יחסית חדשה, כדאי שתדעו שבפועל זה לא כך. למעשה, חברת בזן הייתה חברה ציבורית שנוסדה ב-1938 ונודעה בתחילה בשם בתי הזיקוק חיפה, לפני ששמה שונה ב-1972 לבתי הזיקוק לנפט. היא מהווה אבן יסוד במגזר הנפט בישראל. מדי שנה החברה מעבדת כ-9 טון נפט גולמי, לא רק כתרומה לייצור דלק אלא גם כאספקת חומרים לתעשיית הפטרוכימיה ותרכובות ארומטיות. עם זאת, הפעילות הנרחבת של בית הזיקוק העלתה חששות סביבתיים ניכרים, שהגיעו לשיאם במינויו למתקן המסוכן ביותר מבחינה סביבתית במדינה.

הפעילות של הקבוצה בתחום האנרגיה הירוקה 

בהחלט אפשר להבין מדוע בשנים האחרונות קבוצת בזן עשתה לא מעט שינויים. למעשה, היא החלה להשקיע הרבה מאוד בכל מה שקשור לתחום האנרגיה הירוקה. ככל שעוברות השנים המעורבות שלה בתחומי האנרגיה הירוקה הולכת ונהיית גדולה יותר. זה נכון בין אם מדובר על פרויקטים שונים של אנרגיית רוח, אנרגיה סולארית ועוד. 

כיצד החברה מעורבת בפרויקטים שונים למען הסביבה? 

חברת בזן עושה לאורך השנים פעולות שונות כדי לשנות את התדמית שלה וכדי לשמור על הסביבה. לכן היא מעורבת בפרויקטים כאלה בצורות שונות ומגוונות. החל מהמחקרים השונים שהיא עושה ועד ההשקעות. משמעות הדברים היא שהיום היא מעורבת לא רק ביצירת דלקים שנעשים בהם שימושים שונים במדינה, אלא גם בכל מה שקשור לשמירה על איכות הסיבה. בנוסף, היא מהווה דוגמא גם לחברות אחרות בתחום הזה. לכן בהחלט ניתן להבין מדוע החברה היא קבוצה בעלת השפעה רבה מאוד במדינה, מאז הקמתה ועד היום, בין אם זה ברמת ייצור וזיקוק הנפט ובין אם זה בשלל דרכים אחרות.