shadow

עבור רבים, ההגשמה העצמאית והשאלה הנצחית של "מה נרצה להיות כשנהייה גדולים?", היו ברורים כבר מגיל צעיר וכל מסלול חייהם התנהל על מנת להגשים מטרה זו. אותם אנשים אלו, ידעו בדיוק מה הם רוצים לעשות ובאופן כללי, מרוצים מאוד מהעיסוק שלהם וממה שהם עושים כל יום. יחד עם זאת, עבור רבים אחרים (עוד יותר), אי הידיעה הובילה אותם לחפש אחר המקצוע בו הם רוצים לעסוק ולעיתים גם בוצעה התפשרות כואבת אשר יצרה חוסר שביעות רצון מהעיסוק בו בחרו או אליו נקלעו. החדשות הטובות הן, שכל אחד וכל אחת מאיתנו יכול לשפר ולשנות את המקצוע שלנו באם אין אנו אוהבים אותו – אחת הדרכים האפקטיביות ביותר לעשות זאת בדרך חכמה היא לשדרג את התואר ולהוסיף התמחויות שונות.

החשש הגדול משינוי

כאשר נשאלים אנשים האם הם אוהבים את העבודה שלהם והאם כיף להם לקום כל בוקר וללכת לעבודה, אחת התשובות האפשריות והשכיחות היא לא. השאלה העוקבת והמתאימה ביותר לתשובה כזו היא "מדוע לא תשנה מקצוע אם אתה כל כך סובל?" והתשובה הקבועה לשאלה זו היא שקיים חשש לאבד את השכר, הוותק והקביעות, אשר כבר נרכשו עם השנים. למעשה, אותו "לא" ואותו חשש משינוי, חוזרים כל כך הרבה פעמים על ידי אנשים רבים – וזה בדיוק מה שהוביל אותנו לכתוב את המאמר הזה ולהראות שניתן לשנות זאת ולאהוב את העבודה שלנו על ידי התמקצעות והתמחות בנושאים נוספים, כגון לימוד תואר שני במנהל עסקים.

שוב לימודים?

כן, שוב לימודים והפעם בתמורה לשינוי מהותי בקריירה והענקת מתנה עצמית של מקפצה ויכולת להתקדם בארגון ובתפקידים. חשוב להבין שתואר שני אינו דומה לתואר ראשון ומדובר במבנה לימודים שונה לחלוטין כאשר הפעם רואים ומרגישים את ההבדל דיי באופן מיידי וכמובן משך קצר יותר ויכולת שילוב לימודים לצד עבודה במשרה מלאה.

לסיכום, כל אחד ואחת מאיתנו יכול ללמוד לאהוב את המקצוע שלו גם אם לא אהב אותו בהתחלה וזאת על ידי התמחויות נוספות ותואר נוסף שיעניק קידום או שינוי משמעותי במסגרת התפקיד תוך הישארות באותו תחום ולעיתים גם באותה החברה. חשוב לזכור כי לא כל שינוי הוא שינוי מפחיד ולעיתים צריך פשוט להאמין ביכולות ולקחת את החצי צעד הזה קדימה גם אם הוא מרגיש מעט מפחיד. תואר שני במנהל עסקים יקפיץ מדרגה כל אחד ואחת מכיוון שאין חברה שאינה עסוקה בניהול פיננסי נכון וכזה שישפר את הכנסות החברה.