
ישראלים רבים חיים באותה הסיטואציה: אנחנו עובדים קשה, עושים הכול כדי להצליח למממן את חיינו אך בשלב מסוים פונים לבנק לצורך קבלת הלוואה. כאן בדיוק מתחיל האבסורד, שכן מטרת ההלוואה היא בדרך כלל לתת לנו אוויר לנשימה ולחלק עבורנו את ההוצאה המסוימת לתשלומים נוחים יותר, אך בפועל הכול קורה הפוך. אנחנו מוצאים את עצמנו משלמים ריביות וחובות לבנקים מידי חודש, אך למעשה החובות שלנו רק הולכים וגדלים. זה נשמע לכם מוכר כי זה גם מה שקורה לכם בשנים האחרונות? אם כך, כדאי שתדעו שתהליך של מחיקת החובות שיש לכם לבנקים זה תהליך אפשרי. מחיקת חובות לבנקים אומנם לא תמיד תצליח אך אם יהיה לכם עו"ד שמכיר את תחום ומבין בו, בהחלט יכול להיות שתצליחו בסוגיה הזאת.
מתי ניתן לבצע מחיקת חובות לבנקים
חשוב לדעת שכאשר מדברים על מחיקת חובות לבנקים ישנם מספר מקרים קלאסיים שבהם ניתן יהיה לבצע זאת:
- כאשר אין שום נכסים ממושכנים בידי החייב וכשאי אפשר למצוא ערבים להבטחת החוב.
- כאשר לא מדובר בחוב טרי.
- במקרים בהם החייב נקלע למשבר כלכלי שאי אפשר להתעלם ממנו.
בנוסף לכך, מחיקה של חובות לבנקים ניתן יהיה לבצע גם כאשר הרכוש של החייב לא עוקל או כאשר בהתאם לנתונים נראה שהחייב לא יוכל לשלם את החוב.
איך מתמודדים נכונה עם התהליך?
הדבר הראשון שיש לעשות בנוגע לסוגיות של מחיקת חובות לבנקים זה כמובן לבדוק האם באמת יש סיכוי שהחוק ימחק, משימה ששמורה לעורכי דין המתמחים בענף זה. שנית, אם יהיה לכם עו"ד מומחה אתם תראו שהוא לא רק יסייע לכם בתהליך אלא הוא גם יעשה הכול כדי שהדברים יסתיים מהר יותר. מחיקה של חובות לבנקים אומנם הרבה פעמים לא תשנה לחלוטין את מצבו הכלכלי של החייב, אך היא בהחלט תקל עליו. לכן לא כדאי לוותר על כך כי זה בהחלט אחד מאותם התהליכים שיוכלו לעזור לכם לחסוך לא מעט הוצאות מיותרות ומכבידות.