shadow

עשיתם את ההחלטה המורכבת ומשנת החיים של רילוקיישן. חשוב מאוד שתתנהלו נכון מול מס הכנסה וביטוח לאומי. חשוב מאוד שתתנהלו נכון במיסוי בזמן רילוקיישן. דבר ראשון שחשוב להצהיר עליו כאשר אתם מתעסקים עם מיסוי ברילוקיישן הוא, האם אתם ממשיכים להיות תושבי קבע בישראל או שאתם עוברים להתגורר בצורה רשמית במדינה אחרת. חשוב לדעת שיש יתרונות וחסרונות להצהרה שאתם מפסיקים להיות תושבי קבע בישראל. ניתוק התושבות מישראל ימנע מכם כל הטבות מס הקשורות ברכישה של נכסים. בנוסף, תישלל מכם כל זכות לקבל שירותים רפואיים הקשורים לביטוח לאומי. אם תירצו לשוב לישראל, תצטרכו לשלם חוב גדול לביטוח לאומי על מנת לקבל שירות מהם, החוב אפילו יכול להגיע להוצאה לפועל. 

מה הקריטריונים לניתוק תושבות בישראל

בשביל התנהלות נכונה במיסוי בזמן רילוקיישן ורצון להיות תושבי חוץ, עליכם לעמוד במספר קריטריונים אשר יגדירו אתכם כתושבי חוץ ולא תושבי ישראל.

  • קריטריון אובייקטיבי – קריטריון זה הוא בחינה של המדינה את מגוון הקשרים הכלכליים שלכם, האם הם בישראל או במדינה אחרת. בנוסף, נבחנים מקום מגוריכם, איפה מתגוררת המשפחה הגרעינית שלכם, מקום העבודה שלכם ועוד. לדוגמא, אם יש לכם דירה בבעלותכם, עליכם להוכיח שאתם לא גרים בה  ואתם משכירים אותה לפחות לשנתיים. 
  • קריטריון הכמות – קריטריון זה דן בכמות הימים ששהיתם בישראל במהלך השנים, כאשר הנתון הבסיסי הוא שהייה של מעל ל-183 ימים בשנה מחוץ לישראל. בנוסף, אם שהיתם מחוץ לישראל ארבע שנים רצופות, כאשר בשנתיים הראשונות שהיתם מחוץ לישראל 183 ימים מחוץ לארץ, תחשבו תושבי חוץ.
  • קריטריון הצהרת כוונות – עליכם להצהיר על רצונכם להפסיק להיות תושבי ישראל,  כאשר עליכם לעמוד בשני הקריטריונים, האובייקטיבי והכמותי.

מומלץ להתייעץ עם מומחים בעניין מיסוי בזמן רילוקיישן

כאשר מדברים על מיסוי בזמן רילוקיישן, תחסכו מעצמכם את הצרות והבעיות של התנהלות שגויה מול גופים מסובכים כמו מס הכנסה וביטוח לאומי. אף אחד לא יגיד לכם שעשיתם טעות, אתם תבינו את הטעות כאשר יגידו לכם שיש לכם חוב מטורף שאתם צריכים להתמודד איתו. תתייעצו עם מומחים ותחסכו בעיות וחובות מיותרים.