shadow

עבור רבים, פתיחת עוסק פטור היא לא עניין רציני מידי. באותה נשימה, הרבה מבעלי העוסק הפטור מחליטים לנהל את התיק שלהם בעצמם ולג'נגל בין מס הכנסה, מע"מ וביטוח לאומי, ללא כל עזרה מרואה חשבון. ובכן, הכל טוב ויפה עד שהעניינים מתחילים להסתבך מעט. 

עוסק פטור – לא מתעסקים עם זה! 

לצערנו, לא כולם נולדו רואי חשבון ולא כולם מכירים את המושגים המפחידים בהם ניתן להתקל מידי פעם במסמכים שכל עוסק פטור חייב להתמודד מולם. הפתרון הוא להיעזר באיש מקצוע כמובן:

  • תחסכו התלבטויות – עבור מי שמתלבט האם לעשות את הצעד ולפתוח את העסק שתמיד חלם עליו, עניין הניירת עלול להוות גורם משמעותי שיקבע האם ילך על זה, או יישאר שכיר במקום העבודה שלו כרגע. עזרה מקצועית היא פתרון נפלא, וכשאתם יודעים שצועד לצדכם איש מקצוע אמין ובעל ניסיון שמסביר את כל הצעדים ומסייע לכם למלא את הטפסים הנדרשים, הכל הופך להרבה יותר פשוט.
  • איך מתנהלים מול הרשויות? – עצמאיים בישראל נדרשים לדווח למס הכנסה, מע"מ וביטוח לאומי. בנוסף לאלו, יש להיות מודעים לדוח"ות אותם יש להגיש בכל שנה, ולהכיר את הזכויות הניתנות לעצמאיים בעלי עסק. כדי לסגור את הפערים ולוודא שאתם יודעים הכל, רואה החשבון יציג בפניכם את כל המידע הנדרש.
  • לפתוח תיק זה מספיק? – התשובה היא כמובן, לא. עליכם לדעת כיצד לפעול במידה ואתם מחליטים לדוגמא להישאר שכירים במקביל לעסק שפתחתם, או במקרים בהם אתם מחליטים לפתוח מספר עסקים במקביל. לכל תהליך דגשים שונים אותם יש לקחת בחשבון.

שכנעתם אותי, איך בוחרים רואה חשבון?

אם הגעתם אלינו, כנראה עברתם כברת דרך; בדקתם ברשתות החברתיות, נכנסתם לפורום עוסק פטור ועקבתם אחרי תגובות וסיפורים של אחרים, אתם יודעים שעדיף לכם להיעזר באיש מקצוע. חפשו מידע והמלצות אודות רואי חשבון שונים, וצרו עמם קשר. דרך אגב, אולי כדי להדגיש שההמלצות הנ"ל רלוונטיות לא רק לעסקים פטורים, אלא גם לבעלי עוסק מורשה המחויבים בדוח"ות ודיווחים רבים אף יותר ונמצאים במקום רגיש יחסית הדורש תשומת לב רבה.