
כל מבנה ומבנה במדינת ישראל דורש היתר לבניה ושיפוץ, וכל שינוי שאנו רוצים לבצע במבנה הקיים דורש גם הוא, כמובן, היתר מתאים, היתר שמאשר את השינוי במבנה בהתאם לחוקי בטיחות ובהתאמה לחוקי המנהל המקומי ותוכנית המתאר במקום בו אתם מתעתדים לבנות או לשפץ.
הדבר חשוב במיוחד לקבלנים, אך גם לכל אלו מאיתנו שבוחרים להשקיע בדירות ובנדל"ן במחשבה כי ניתן להשביח את הנכס, להגדילו, ולמכור אותו בערך גבוה יותר.
איך משיגים היתר בנייה?
השגת היתרים רשמיים לבניה הם לא עניין פשוט לאזרח הממוצע, ולא כי מדובר בהליך מורכב במיוחד, אלא פשוט מטבעו המקצועי דורש הליך זה ביצוע מקצועי ועמידה בתנאים ברורים מול אדריכלים ואנשי מקצוע.
ללא היתר פשוט אי-אפשר להתקדם, והשגת היתר אינה דבר פשוט, אז הצעד המתבקש הוא כמובן להיעזר באיש מקצוע אשר יוכל להכיר אתכם ואת הנכס המיועד, לבצע את ההערכות והבדיקות הנדרשות, ולייצר עבורכם את כל המסמכים הדרושים בצורה הטובה ביותר בכדי להגיש בקשה לקבלת היתר בניה.
מגיש ההיתר צריך לדעת להתנהל בצורה יעילה ונבונה מול גופים שונים כמו הרשות המקומית, לא רק ברמה המקצועית, אלא גם ברמה הבין-אישית, שכן ביניכם לבין ההיתר עומדים, בסופו של דבר, לא רק חוקים ותקנות, אלא גם בני אדם, והיכולת של הנציג שלכם לשמור על קור רוח היא כלי חיוני בהשגת היתרי בניה, בייחוד במקומות ופרויקטים מאתגרים.
עבודות שאינן דורשות היתר
לפני שאתם ממהרים להמציא היתר רשמי לשיפוץ או לעבודת הבנייה שלכם, מוטב כי תבדקו כי אופי העבודה שאתם מעוניינים לבצע דורש הפקת היתר מסוג זה.
ישנן עבודות שונות של שיפוץ ובנייה אשר אינן דורשות היתר מן הרשויות, וזאת לפי תקנות הפטור מהיתר. החוק מציע סעיפים שונים ומגוונים, וחלקן מסבירים כי עבודה שאינה דורשת היתר בניה חייבת, בין היתר, תוך הבטחת יציבות המבנה, וכי הבניה \ שינוי יעשו על-ידי בעל הזכות הרשומה על הנכס או הקרקע.
בכדי לרדת לעומק העניין מוטב לפנות לחברה מנוסה בקבלת היתרי בניה, ואלו, על פי אופי הפרויקט, יוכלו לומר לכם מיד מה התהליך הדרוש והנבון ביותר.