
כולם קונים ביטקוין, כולם מדברים עליו, סוחרים בו, קוראים עליו, לומדים אותו, ובעיקר מתרגשים ממנו. לקנות ביטקוין זה כבר לא כזה מסובך, והיום אפשר ממש לגשת לכספומט ביטקוין ולרכוש את כמות המטבע הרצויה, ולהיכנס למעגל המסחר.
כשהביטקוין היה בחיתוליו, רוב האנשים בכלל לא שמעו על המטבע הווירטואלי ה"משונה". הרבה מים עברו מתחת לגשר, והזרם השולי של חובבי הקוד והמטבעות המבוזרים השתלב בזרם המרכזי של משקיעים ואנשי שוק ההון, ומשם זלג והתרחב עוד ועוד לזרם הכללי של כלל האוכלוסייה העולמית, שסוחרת על בסיס יומי בווליום מסחר שלא נראה כמותו במטבעות הקריפטוגרפים מאז שהחל המסחר. מסיבות אלו רכישת הביטקוין הפכה קלה יותר ויותר, וכמובן שהגיע היום בו ניתן לרכוש ביטקוין בכספומט.
איך רוכשים בכספומט ביטקוין?
רכישת ביטקוין בכספומט היא תהליך פשוט, אך מפורט ומדויק, שנועד להגן עליכם ולוודא שהעסקה נעשית על פי חוק, ורשומה בצורה מסודרת:
- רישום – יש להגיע עם תעודה מזהה ולבצע תהליך זיהוי.
- אישור תנאי השימוש – כמו בכל שירות בימינו, על המשתמש לקחת אחריות על השימוש ולחתום שהוא קרא, מבין ומקבל את התנאים של השימוש בכספומט.
- אישור זהות בכספומט עצמו – בכדי להמשיך לאספקט הטכני של השימוש בכספומט יש לקבל קוד למכשיר הסלולארי שלכם ולהזינו לכספומט הביטקוין, ביחד עם צילום תעודת הזהות שלכם.
- רכישת המטבע – יש לסרוק קוד QR בארנק שלכם בכדי לחבר בין הכספומט לארנק כדי שהמטבע יישלח לארנק הנכון (כדאי גם לוודא את קוד הארנק, כלומר רשימת הספרות והאותיות של כתובת הארנק)
- בחרו את הסכום ורכשו את הביטקוין
אז מה הקאץ'?
כפי שהבנתם, אין פשוט יותר מלרכוש ביטקוין בכספומט, וכשאנחנו שומעים פשוט, אנחנו חושדים, ולעיתים בצדק. במקרה זה אין מה לחשוד, ואין מה לחשוש, אלא פשוט להבין מה העסקה שאתם מבצעים אומרת, כלומר מה התנאים והעלויות.
הקאץ' הראשון הוא שלא ניתן לרכוש ביטקוין ביותר מ-5000 ₪ ביום, כך שאם תכננתם לרכוש ביטקוין בעשרות אלפי שקלים, כספומט הוא לא הדרך שלכם, או שתאלצו להיעזר בסבלנות, או באנשים קרובים כמו קרובי משפחה וחברים שאתם סומכים עליהם. בנוסף כדאי לדעת כי כספומט ביטקוין גובה 5% עמלה.